ˇ

Vind direct uw AKD specialist

Vind direct uw AKD specialist

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Het omgevingsrecht is een omvangrijk en complex rechtsgebied, verspreid over 26 individuele wetten. Per 2019 worden deze 26 wetten vervangen door één wet: de Omgevingswet. De komst van de Omgevingswet zal volgens de regering leiden tot snellere, goedkopere én betere besluitvorming, betere oplossingen voor maatschappelijke opgaven en meer flexibiliteit voor de praktijk. Het bereiken van deze doelen is geen makkelijke opgave en vereist een grondige aanpak. Niet voor niets dat de omgevingswet in de wandelgangen ook wel de omvangrijkste wetgevingsoperatie sinds de invoering van de Grondwet in 1848 wordt genoemd.


 

Download nu het whitepaper met daarin alle blogs die onlangs over dit onderwerp geschreven zijn. 


Juist bij een dergelijke omvangrijke wetswijziging kunt u de korte lijnen, heldere taal en efficiënte aanpak van AKD goed gebruiken. De specialisten van AKD vatten op deze website voor u samen wat u moet weten en waarom u het moet weten. Geen onnodige informatie, alleen de essentie. In een uur bent u op de hoogte van alles wat u moet weten over de Omgevingswet.


Deze website is in aanbouw. De informatie op deze website is gebaseerd op de op 1 juni 2016 bekende stand van zaken, meer in het bijzonder de Omgevingswet zoals gepubliceerd in het Staatsblad 2016 nr. 156 en de (pre-)concept algemene maatregelen van bestuur voor wat betreft het Besluit Kwaliteit Leefomgeving, het Besluit Activiteiten Leefomgeving, het Omgevingsbesluit en het Besluit Bouwwerken Leefomgeving.


In de rechter navigatiebalk treft u een overzicht van de kerninstrumenten van de omgevingswet. Op elke pagina leest u in vijf minuten wat u moet weten en waarom u het moet weten. Daaronder treft u nog twee links, een naar de parlementaire geschiedenis en een naar alle publicaties van AKD op het gebied van de Omgevingswet.


Als u meer wilt weten, dan treft u onderaan de pagina's links naar andere publicaties van onze specialisten waarin dieper op de onderwerpen wordt ingegaan.​​​​​​

De Omgevingswet
Wat zijn de kansen en valkuilen?
Het omgevingsrecht is een omvangrijk en complex rechtsgebied, verspreid over 26 individuele wetten. Per 2019 worden deze 26 wetten vervangen door één wet: de Omgevingswet.
 
 
 
 
 
Ja
Omgevingswet
1043
LinkedIn

Jos van der Velden

Advocaat, Partner

Omgevingsrecht, Bestuursrecht

LinkedIn

Hugo Doornhof

Advocaat, Partner

Bestuursrecht, Omgevingsrecht

LinkedIn

Gerrit van der Veen

Advocaat, Partner

Omgevingsrecht, Overheidsaansprakelijkheid

LinkedIn

Thomas Sanders

Advocaat

Bestuursrecht, Omgevingsrecht

Overzicht blogs

Omgevingswet: AKD verheldert en verdiept

Op deze pagina vindt u een overzicht van alle verschenen blogs op het gebied van de Omgevingswet.

Lees meer ›
Gerelateerde expertise

Omgevingsrecht

Lees meer ›
Presentatie

Contouren en instrumenten van de Omgevingswet

Lees meer ›
Presentatie

Het nieuwe Omgevingsplan

Lees meer ›

Vlog: 'De gemeenteraad mag niet klakkeloos afwijken van een collegevoorstel'