ˇ

Vind direct uw AKD specialist

Vind direct uw AKD specialist

​​​English version​​


​​​​​​​AKD breidt uit naar Luxemburg

 

Amsterdam, 13 juli 2016 – Het kantoor AKD, bestaande uit 220 advocaten, notarissen en fiscalisten, opent een vestiging in Luxemburg. De toenemende vraag naar geïntegreerde, internationale juridische dienstverlening in landen met een hoogwaardig en stabiel rechtssysteem brengt het kantoor hiertoe. De nieuwe vestiging van AKD richt zich voornamelijk op corporate structuring, fiscaliteit, banking & finance en de fondsenpraktijk. Deze stap is onderdeel van AKD's internationale groeistrategie en betekent dat het Nederlandse kantoor nu in de gehele Benelux cliënten bedient vanuit eigen lokale vestigingen.

 

AKD biedt, met het aannemen van drie ervaren partners en hun teams, met onmiddellijke ingang juridische en fiscale diensten aan vanuit Luxemburg. De drie partners, Bernard Beerens, Ayzo van Eysinga en Rutger Zaal zijn allen zeer ervaren op het gebied van de Luxemburgse en internationale rechtspraktijk. Het totale team bestaat uit zes belastingadviseurs en zes advocaten. In afwachting van toestemming van de lokale Orde van Advocaten, de zogenoemde Barreau de Luxembourg, worden de diensten aangeboden in samenwerking met advocatenkantoor Beerens & Avocats.

 

Erwin Rademakers, Managing Partner AKD: "Ondernemen wordt internationaler en bij zakelijke transacties is steeds vaker vraag naar solide fiscale structurering en geïntegreerde juridische ondersteuning. Nu met de Brexit zien we bijvoorbeeld dat onze cliënten manieren zoeken om de potentieel kostbare complexe gevolgen hiervan te voorkomen. Nederland en Luxemburg zijn EU-lidstaten die bekend staan om hun politieke, economische en fiscale stabiliteit. Door het openen van een kantoor in Luxemburg, kunnen we onze cliënten nog beter integraal advies bieden op het gebied van ondernemingsrecht, financieringen en fiscaliteit. Luxemburg is een van de belangrijkste internationale centra voor dit soort dienstverlening."


Meer informatie over de drie partners:

 

Bernard Beerens, advocaat en toegelaten tot de Luxemburgse Balie (avocats à la Cour). Bernard is oprichter en de afgelopen zes jaar managing partner van zijn eigen advocatenkantoor Beerens & Avocats in Luxemburg. Bernard was eerder werkzaam bij Allen & Overy en Loyens & Loeff in Luxemburg en New York. Bernard is gespecialiseerd in ondernemingsrecht, corporate finance, private equity, fusies en overnames, transactional business law en andere bank- en financiële zaken.

 

Ayzo van Eysinga, gespecialiseerd in international tax en private equity. Voormalig partner bij Stibbe Luxemburg, waar hij het fiscale team heeft opgericht en geleid. Ayzo adviseert Britse en Amerikaanse private equity en venture capital klanten. Tevens is hij actief voor Amerikaanse multinationals en sovereign wealth funds in het Midden-Oosten. Eerder werkte hij bij Loyens & Loeff in Nederland, New York en Luxemburg, waar hij in 2009 partner werd. Ayzo doceert tevens aan de Universiteit van Luxemburg.

 

Rutger Zaal, gespecialiseerd in Luxemburgs en internationaal fiscaal recht en voorheen partner bij Loyens & Loeff in Luxemburg. Daarvoor werkte Rutger bij Loyens & Loeff in Amsterdam en New York. Rutger richt zich met name op internationale fiscale structurering voor multinationals en investment managers met betrekking tot allerhande transacties op gebied van onder meer vastgoed, fusies en overnames, financiering en joint ventures.

 

Het nieuwe kantoor is gevestigd aan de 3, Rue du Fort Rheinsheim te Luxemburg. 

High-end expertise from the low countries
​​​​​​AKD breidt uit naar Luxemburg
 
 
 
 
 
Ja
Luxemburg
1043