AKD Header afbeeling AKD logo AKD print logo
ˇ

Vind direct uw AKD specialist

Vind direct uw AKD specialist

Innovatie in de advocatuur

Specialist Info Specialist Image LinkedIn

Erwin Rademakers

Managing partner

Corporate / M&A

Onze managing partner Erwin Rademakers werd op BNR Nieuwsradio geïnterviewd door Paul Van Liempt over het gebruik van nieuwe technologieën in de advocatuur. Gaat het hier echt over innovatie of is het slechts een modernisering van bestaande processen?

 

"De innovatie die nu plaatsvindt met allerlei systemen en software, is eigenlijk meer een modernisering van de bedrijfsprocessen dan dat het echt innovatie genoemd kan worden. Dat is waar we nu staan, maar we zullen wel investeringen moeten doen; dat verwachten onze klanten ook van ons. Wij praten ook met onze klanten over hoe we beter en efficiënter met ze kunnen samenwerken en bewegen daar als kantoor in mee", aldus Erwin Rademakers tijdens de uitzending op BNR.

 

Beluister hier de volledige uitzending van Juridische Zaken en lees hier een artikel dat eerder in het Financieele Dagblad verscheen over vernieuwingen in de advocatuur, waarin Erwin Rademakers aangeeft dat 'wendbaarheid' een belangrijke factor voor succesvol innoveren is. Hij ziet de veranderingen in de markt als 'realiteit', niet als 'bedreiging'. 'Wij zullen niet het kantoor zijn dat zelf nieuwe technologieën gaat ontwikkelen, dat vind ik ook niet onze rol.' AKD gebruikt overigens al wel sommige toepassingen, zoals software om grote hoeveelheden data door te ploegen op verbanden. Erwin geeft in het Financieele Dagblad aan dat AKD in de toekomst zeker meer in tech zal investeren, 'maar wel in het tempo dat de markt, en dus onze cliënten, van ons vraagt'.

7-5-2019

 

 

 

 

1043

 

Erwin Rademakers

Erwin Rademakers|00fe3899-030d-47bc-b97d-a43e39c4c232