ˇ

Vind direct uw AKD specialist

Vind direct uw AKD specialist

'De meeste codes sterven een stille dood omdat ze een revolutie willen, wij beogen een evolutie.'

LinkedIn

Jelle Otten

Advocaat, Partner

Bouw & Vastgoed

In een interview met Het Financieele Dagblad (FD) schenken Koene Talsma en Jelle Otten aandacht aan het toenemende belang van veiligheid in de bouw. Drie jaar na de ondertekening van de 'Governance Code Veiligheid in de Bouw', is de bouwplaats nog niet veilig genoeg. Vijftien partijen uit de bouwsector, waaronder de grote bouwbedrijven, installateurs en adviseurs en (rijks)opdrachtgevers, zetten begin 2014 hun handtekening onder deze veiligheidscode. Daarbij is afgesproken de veiligheidscultuur in de bouwsector én het eigen bedrijf te verbeteren en de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor veiligheid in bouwprojecten te dragen.

 

Het uitvoeren van de code gaat in kleine stappen. Jelle Otten tegen het FD: 'De meeste codes sterven een stille dood omdat ze een revolutie willen, wij beogen een evolutie.' Otten is als advocaat Bouw en Vastgoed van AKD de drijvende kracht geweest achter de governance code. 'De afgelopen jaren zijn de grote bouwbedrijven al met de code gaan werken en zijn ervaringen en methodes uitgewisseld. Nu willen we ook bij onderaannemers het bewustzijn over veiligheid vergroten.'

 

Koene Talsma is voorzitter van de Kerngroep Governance Code Veiligheid in de Bouw en voormalig bestuurslid bij Dura Vermeer.

 

Klik hier om het gehele artikel te lezen (achter inlog).

16-3-2017

Jelle Otten

Bouw & Vastgoed

 

 

 

1043