AKD Header afbeeling AKD logo AKD print logo
ˇ

Vind direct uw AKD specialist

Vind direct uw AKD specialist

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Overheden, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties werken samen aan het Klimaatakkoord dat zij eind 2018 zullen presenteren. Voor de uitvoering van het akkoord is het belangrijk dat de juridische basis op orde is. In het voorstel voor de hoofdlijnen van het Klimaatakkoord dat op 10 juli 2018 is gepresenteerd, wordt niet tot nauwelijks ingegaan op de juridische aspecten van de uitvoering van het akkoord. Op hetzelfde moment heeft Eric Wiebes, de minister van Economische Zaken en Klimaat, 'belemmerende wet- en regelgeving' betiteld als dwarsdoorsnijdend thema van het Klimaatakkoord.

 

Juridische aspecten van het akkoord
Tegen deze achtergrond hebben wij deze themapagina voor u ontwikkeld. Wij gaan in op de juridische aspecten van het akkoord. Dit doen wij door middel van blogs, events, artikelen en toolkits. Op deze manier delen wij de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van het Klimaatakkoord met u. De focus ligt hierbij op de sectoren Elektriciteit, Gebouwde omgeving en Industrie. Wij sluiten aan bij de ambities van het Klimaatakkoord, duiden de juridische basis daarvoor, en stippen aan waar de knelpunten en mogelijke oplossingen liggen. Vertrekpunt voor onze blogserie vormt het voorstel voor hoofdlijnen van het Klimaatakkoord zoals is gepresenteerd op 10 juli jl.. Daarnaast zullen we natuurlijk inspringen op de actualiteit.


Onze specialisten

Deze themapagina wordt bijgehouden door onze experts op het gebied van het energierecht, mededingings- en staatssteunrecht, omgevingsrecht, bouw en vastgoed en financiering.


Heeft u vragen over de impact van dit Klimaatakkoord en de mogelijke juridische gevolgen voor uw organisatie? Neemt u dan contact op met Marjolein Dieperink.

Het Klimaatakkoord
Het recht als katalysator van het Klimaatakkoord
 
 
 
 
 
Ja
1043

Specialist Image LinkedIn

Marjolein Dieperink

Advocaat, Partner

Bestuursrecht

Specialist Image

Maarten de Wit

Advocaat

Europees recht, Aanbesteding & Mededinging

Specialist Image LinkedIn

Keesjan Meijering

Advocaat

Gebiedsontwikkeling & Onteigening, Contracteren met de Overheid

Specialist Image LinkedIn

Eveline Sillevis Smitt

Advocaat, Partner

Omgevingsrecht, Bestuursrecht

Specialist Image LinkedIn

Sanne Schipper

Advocaat

Omgevingsrecht, Bestuursrecht

Specialist Image LinkedIn

Veii Jacobs

Advocaat

Omgevingsrecht, Bestuursrecht

Event

Seminar AKD en Arcadis: Zon en wind op land

​Op 15 november 2018 organiseren AKD en Arcadis een seminar over trends en lessons learned voor zon- en wind-op-land-projecten in The Edge te Amsterdam.

Meer lezen en aanmelden ›
Blog

Gemeenten mogen experimenteren met gasloos maken van bestaande wijken

Emile Euverman en Keesjan Meijering

Lees meer ›
Dummy block image