AKD Header afbeeling AKD logo AKD print logo
ˇ

Vind direct uw AKD specialist

Vind direct uw AKD specialist

Kick-off event Wnra

Met de komst van de Wnra staan er voor ambtenaren grote veranderingen op stapel. AKD organiseert daarom een kick-off event waarbij deze wijzigingen worden belicht vanuit de politiek, de wetenschap en de praktijk en wel door bekende sprekers als onder meer mr. Fatma Koşer Kaya, prof. Barend Barentsen en Thijs Otto van Es. 

Aanmelden

​De Wet Normalisering Rechtspositie Ambtenaren – afgekort als de 'Wnra' – brengt ingrijpende wijzigingen met zich mee voor onze Nederlandse ambtenaren. De meesten van hen krijgen met de invoering van de Wnra namelijk een arbeidsovereenkomst en zullen onder het  gewone (civiele) arbeids(proces)recht komen te vallen. De beoogde inwerkingtreding van deze wet is 1 januari 2020.

 

De gevolgen voor u
De Wnra heeft onder meer tot gevolg dat deze ambtenaren hun aanstelling verliezen en niet langer vallen onder rechtspositieregelingen als het ARAR, de CAR-UWO en daarop gebaseerde circulaires en reglementen. In plaats daarvan krijgen zij arbeidsovereenkomsten, komen zij te vallen onder het arbeidsovereenkomstenrecht uit het Burgerlijk Wetboek (BW) en zullen er cao's op hun arbeidsovereenkomsten van toepassing worden. In geval van een geschil met hun werkgever kunnen zij bovendien niet langer de vertrouwde, bestuursrechtelijke weg van bezwaar en beroep volgen, maar zullen zij – net als gewone werknemers – de weg naar de kantonrechter moeten bewandelen.

 

Wat kunt u verwachten?
Vanwege deze ingrijpende gevolgen organiseert AKD op dinsdagmiddag 20 november een event over de Wnra en haar gevolgen in het Muntgebouw in Utrecht. De stelselwijziging wordt tijdens deze middag, zoals gezegd, van verschillende kanten belicht, namelijk vanuit de politiek, de wetenschap en de praktijk. Er zal niet alleen bij de inhoudelijke wijzigingen worden stilgestaan, maar ook bij de vraag hoe u zich daar – als jurist of HR-medewerker – op kunt voorbereiden. Het zal een interactieve sessie worden waarbij er gediscussieerd zal worden aan de hand van stellingen.

 

 

Programma

12:00 uur Ontvangst met lunch
13:00 uur Aanvang interactieve sessie
16:00 uur Borrel
 

Contact

Monique Laan

normalisering@akd.nl

088 253 5743

Locatie

Muntgebouw

Leidseweg 90
3531 BG Utrecht

Routebeschrijving

 

20-11-2018 00:00

20-11-2018 00:00

 

 

 

1043

Nee

 

Dummy block image