AKD Header afbeeling AKD logo AKD print logo
ˇ

Vind direct uw AKD specialist

Vind direct uw AKD specialist

Save the date: seminar juridische en financiële context geothermie

Geothermie (ook wel aardwarmte) wordt in toenemende mate belangrijker voor het duurzaam verwarmen van gebouwen en voor het gebruik van duurzame warmte in productieprocessen. In zijn kamerbrief van 21 maart bevestigt minister Wiebes het belang van geothermieprojecten door aan Energie Beheer Nederland (EBN) een wettelijke publieke taak toe te kennen. Zo zal EBN in de toekomst verplicht participeren in geothermieprojecten. Daardoor kunnen de projectrisico's verminderd worden en komt er investeringsvermogen voor geothermieprojecten beschikbaar. Lees hier meer over in ons blog EBN krijgt wettelijke taak bij geothermie.


Op 6 juni aanstaande organiseert AKD een seminar over de realisatie van geothermieprojecten. Wij staan in dat kader stil bij de juridische en financiële knelpunten voor geothermieprojecten en de mogelijke oplossingen voor deze knelpunten. Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:


  • het juridisch kader: de (nieuwe) rol van EBN en de toekomstige wijziging van de Mijnbouwwet (zie ook ons eerder verschenen blog);
  • de projectfinanciering voor geothermieprojecten: projectrisico's en de rol van EBN;
  • aansprakelijkheid voor geothermieprojecten;
  • samenwerkingsvormen binnen geothermieprojecten; en
  • de samenloop tussen geothermie en warmtenetten: wie zijn de stakeholders en wie neemt de regie?


Locatie
AKD - Maastoren
Wilhelminakade 1, 3072 AP Rotterdam


Contact

Uw interesse en eventuele vragen over dit onderwerp kunt u kenbaar maken via e-mail, dan zorgen wij ervoor dat u als eerste de uitnodiging ontvangt.

 

1043

Specialist Image LinkedIn

Marjolein Dieperink

Advocaat, Partner

Specialist Image