ˇ

Vind direct uw AKD specialist

Vind direct uw AKD specialist

AKD adviseert in overname Compacon door Plato

​Plato Groep heeft  80% verkregen van alle geplaatste en uitstaande aandelen in het kapitaal van Compacon B.V. AKD adviseerde de verkopende aandeelhouders.

 

Compacon zal binnen Plato Groep als zelfstandige organisatie blijven opereren en ook onder de naam Compacon haar activiteiten voortzetten. Een van de twee aandeelhouders van Compacon blijft als minderheidsaandeelhouder en CEO nog enkele jaren verbonden aan de onderneming. De andere aandeelhouder is door verkoop van zijn aandelen volledig teruggetreden uit Compacon.

 

Compacon, opgericht in 1992, is een toonaangevende distributeur in de markt van promotionele producten. Met kantoren in Barendrecht en Eindhoven is een team van 31 medewerkers actief om (middel-) grote organisaties, ondernemingen en instellingen binnen en buiten Nederland te ontzorgen op het gebied van promotionele producten. Hierbij zijn corporate premium programma's, salespromotion en actiemarketing, custom made producten en webshopoplossingen de core activiteiten van Compacon.

 

Plato Groep, moederorganisatie van Clipper B.V. en IGO-POST B.V. is sinds 1945 een internationale importeur en distributeur van bedrukte promotionele producten. Vanuit haar hoofdkantoor in Helmond, waar het centrale magazijn en de diverse drukfaciliteiten zijn gehuisvest, en de vestigingen in België, Duitsland, Oostenrijk, Engeland, Frankrijk en Denemarken bedient Plato Groep diverse klantsegmenten in geheel Europa.

 

Het team van AKD werd gevormd door Carlos Pita Cao, Laura de Jong en David Molenaar. JBR Corporate Finance was als M&A advisor betrokken namens verkopers.

 

Koper werd bijgestaan door Holla Advocaten en KPMG Meijburg & Co.

13-1-2017

1.043