AKD Header afbeeling AKD logo AKD print logo
ˇ

Vind direct uw AKD specialist

Vind direct uw AKD specialist

Groeiend AKD benoemt twee nieuwe partners en een Counsel

Mariëlle van Winden, Robert Hoepel en Selma Baouch.

​AKD heeft twee nieuwe partners en een Counsel benoemd, Mariëlle van Winden, Robert Hoepel en Selma Baouch. Erwin Rademakers, managing partner van het top 5-kantoor, licht enthousiast toe blij te zijn met de partners en Counsel uit eigen gelederen. “Zowel Mariëlle, Robert als Selma hebben afgelopen jaren laten zien cliënten op een eigentijdse en succesvolle manier te kunnen adviseren vanuit hun expertise”, aldus de managing partner.

 

Mariëlle van Winden adviseert Nederlandse en internationale cliënten over strategische arbeidsrechtelijke onderwerpen met de nadruk op beloningsbeleid, herstructureringen en het internationaal tewerkstellen van arbeidskrachten. Mariëlle combineert dit met een grote rol in de M&A-praktijk van AKD en licht toe: “Het arbeidsrecht is enorm in ontwikkeling, denk alleen al aan de discussie over vast tegenover flexibel werk en vraagstukken rond de inzet van arbeidskrachten met een niet-EU nationaliteit. Met het onlangs aannemen van de Wet Arbeidsmarkt in Balans, komt er meer duidelijkheid over de verhouding vast en flexibel werk. Dit heeft impact op zowel onze nationale cliënten, als onze internationale cliënten die actief zijn in Nederland. Ik vind het mooi om de veranderingen die deze wet met zich meebrengt, te vertalen naar zo concreet mogelijke situaties, die, toegespitst op de cliënt, bijdragen aan de arbeidsmarkt van de toekomst”.


Robert Hoepel is procesadvocaat en gespecialiseerd in scheepvaartgeschillen en maritieme verzekeringen. Hij treedt op voor rederijen en hun verzekeraars, scheepswerven en maritieme toeleveranciers in voornamelijk grensoverschrijdende zaken. “Het is mooi om onze cliënten te kunnen helpen bij complexe gerechtelijke procedures en arbitrages en tegelijkertijd soms ook op te treden als ‘juridische brandweer’ direct na een incident. Zo komt na een aanvaring veel van onze expertise samen bij het bijstaan van bemanning, het adviseren over aansprakelijkheid en het bepalen van een internationale processtrategie. Meedenken met cliënten als cruciale beslissingen onder hoge druk moeten worden genomen. Het is prachtig werk voor prachtige internationaal opererende cliënten!” 

 

Selma Baouch is gespecialiseerd in private equity, venture capital en zorg gerelateerde ondernemingsrechtelijke investeringen en transacties. Haar focus ligt op healthcare-transacties. Zij adviseert private equity-maatschappijen en venture capital investeerders bij het doen van (eerste of volgende) rondes en exits. Zij staat ook regelmatig de target companies en founders bij.

 

“We vinden het belangrijk om ons als kantoor continu aan te passen aan de veranderende markt”, vervolgt Erwin Rademakers. “De oplossingen van nu passen misschien helemaal niet meer bij de vragen van straks. En de manier waarop wij samenwerken met onze cliënten verandert ook, denk alleen maar aan nieuwe technologieën, en dan heb ik heb nog niet eens over kunstmatige intelligentie die straks ook een grote rol gaat spelen. Met Mariëlle, Robert en Selma aan boord, de nieuwe generatie partners en Counsel, weet ik zeker dat wij weer een volgende stap zetten naar de sterke toekomst van ons kantoor”, aldus de managing partner. 

6-6-2019

1.043