AKD adviseert de Wellink Groep

bij het opzetten van een joint venture met de Teeuwissen Groep en de daarop volgende overname van de Beus Meat Groep.

De Wellink Groep is een onderneming actief op het gebied van de veredeling van varkensvleesproducten voor onder andere de worstindustrie, snack- en maaltijdproducten. De Wellink Groep behaalt een omzet van 35 miljoen euro en heeft ongeveer 160 mensen in dienst. De Teeuwissen Groep is een internationaal bedrijf en bedenkt en ontwikkelt bestemmingen voor vlees- en vleesbijproducten en streeft naar maximale benutting van deze bijproducten. Bij de Teeuwissen Groep werken wereldwijd ruim 4.000 medewerkers, verdeeld over 4 continenten.
De Beusmeat Groep verwerkt en exporteert varkenskoppen en behaalt een omzet van 60 miljoen euro. Er zijn ruim 280 mensen werkzaam.

Na het opzetten van een joint venture waarbij de Wellink Groep haar dochtervennootschappen heeft ingebracht en de Teeuwissen Groep additionele financiële middelen heeft ingebracht, heeft deze joint venture alle aandelen in de Beus Meat Groep verworven. Door de combinatie ontstaat een bedrijf met een breed portfolio voor klanten in de vleesverwerkende industrie ( zie persbericht).

AKD was in samenspraak met de overige betrokken adviseurs verantwoordelijk voor het structureren van de deal, waarbij allereerst de joint venture tussen de Wellink Groep en de Teeuwissen Groep moest worden vormgegeven om direct daaropvolgend de overname van de aandelen in de Beus Meat Groep tot stand te kunnen brengen. AKD was verder verantwoordelijk voor het opstellen van de benodigde contractsdocumentatie alsmede het begeleiden en coördineren van de beide (met elkaar nauw samenhangende) trajecten.

Het team van AKD onder leiding van Luc Defaix bestond uit Sjoerd Oosterhuis, Inan Akdeniz en Cees Dekkers.

Over AKD
AKD behoort met 200 advocaten en notarissen tot een van de grootste juridische dienstverleners van Nederland. Het kantoor helpt haar cliënten - vanuit een fullservice concept - op bijna alle rechtsgebieden met hoogwaardige dienstverlening en een persoonlijke benadering. AKD heeft vestigingen in Amsterdam, Breda, Eindhoven, Rotterdam en Brussel.

Meer informatie kunt u vinden op www.akd.nl