Technologie, Media en Telecom

In de wereld van technologie, media en telecom worden afstanden steeds kleiner en vervagen grenzen. Als gevolg daarvan worden regels en wetgeving steeds complexer en kunnen veel juridische zaken alleen in internationaal verband beschouwd worden.

Bestrijden van namaakartikelen
Het internationale karakter van deze markt speelt bijvoorbeeld sterk bij de bestrijding van namaakartikelen. In deze strijd ondersteunt AKD onder meer hightech-bedrijven als Samsung, zowel binnen de Europese Unie als daarbuiten.

CAPIP: Europees netwerk tegen namaak
In de strijd tegen namaak is op initiatief van AKD een pan-Europees netwerk opgezet van advocatenkantoren die gezamenlijk de handel in namaakartikelen aanpakken. Dit netwerk heet CAPIP (Coalition Against Piracy), en is in meer dan vijfentwintig landen actief. Het werkt intensief samen met de lokale douane-instanties. CAPIP biedt bedrijven als Samsung een centraal aanspreekpunt voor kennis en ondersteuning bij de aanpak van piraterij.

Overige expertisegebieden
Ook vanuit geheel andere juridische expertisegebieden ondersteunt AKD bedrijven in de sectoren Technologie, Media en Telecom. Zo zijn wij voor Nec Philips Unified Communications preferred supplier op het gebied van arbeidsrecht. Ook adviseren wij diverse venture capitalists bij de participatie in bedrijven gericht op nieuwe media.