Industrie

De maakindustrie vormt een significant deel van de Nederlandse economie. Tal van bedrijven houden zich direct of indirect bezig met de industriële productie van de meest uiteenlopende zaken, zoals chemicaliën, elektronica, machines, en voedingsmiddelen. Binnen deze markt zijn wij breed actief en richt onze focus zich op diverse gebieden.

Petrochemie
Een van onze focusgebieden binnen de industriesector is de petrochemische industrie. Wij verzorgen onder meer milieu- en veiligheids­vergunningen voor de winning, het transport en de opslag van olie en gas. Daarnaast regelen wij verzekeringskwesties en aansprakelijkheden voor grote bedrijven in de offshore- en transportsector, waarbij we zowel adviseren als procederen. Een belangrijke klant in deze sector is bijvoorbeeld Vopak.

Energie
Energie is voor ons eveneens een belangrijk thema. Voor grote energiemaatschappijen, waaronder E.ON, verzorgt AKD onder meer de milieuvergunningen. Ook adviseren wij bij uitbreidingsplannen, zoals ten aanzien van de Maasvlakte. Daarnaast werken wij voor bedrijven die zich bezighouden met bijzondere vormen van energie; van kernenergie tot en met zonne-energie.

Automotive
In de automotive-industrie ondersteunt AKD bedrijven in vrijwel de gehele productieketen. Deze lopen uiteen van bandenleveranciers als Bridgestone, tot autoproducenten als Kia Motors. Ook adviseren wij bij financieringen en zekerheden voor cliënten als Volvo Financial Services en Scania Finance Netherlands.

Voeding en levensmiddelen
Bedrijven in de voedings- en levensmiddelenbranche (zoals Danone) adviseren wij over de Europese en nationale warenwetgeving, maar ook over zaken als reclame, intellectueel eigendom en productaansprakelijkheid.