Transport & Trade

Het AKD-team dat gespecialiseerd is in het vervoer- en handelsrecht staat in hoog aanzien. Het team staat haar cliënten van over de gehele wereld bij in procedures en adviseert hen in zaken betreffende transport en internationale handel.

Een belangrijk deel van de praktijk ziet op nationaal en internationaal vervoer van goederen over de weg, per spoor en door de lucht. Het team is daarnaast gespecialiseerd in zaken betreffende logistieke dienstverlening, waaronder opslag en expeditie.

De Nederlandse rechters worden door internationale wegvervoerders als vervoerdersvriendelijk beschouwd en voor velen van die vervoerders (en hun verzekeraars) is AKD de eerste keuze.

Bij spoorvervoer houdt het team zich vooral bezig met ontsporingen en schade aan de railinfrastructuur, alsmede vervoerdersaansprakelijkheid.

Het team van specialisten biedt ook specifieke deskundigheid aan de luchtvaartsector. Het team geniet een uitstekende reputatie als het gaat om de behandeling van luchtvaartincidenten en kennis van de Europese regelgeving op het gebied van de luchtvaart. Het team staat tevens eigenaren en operators van zakenvliegtuigen regelmatig bij.

AKD is verkozen tot de 'Aviation Law Firm of the Year in the Netherlands' door Corporate INTL Magazine in 2013, en in Best Lawyers in the Netherlands in de expertise gebieden Litigation, Maritime, Regulatory en Transportation.

In zaken betreffende internationale handel richt AKD zich op koop/verkoop, distributie en agentuur. Als het gaat om geschillen in handelskoopkwesties en 'commodities' heeft het team uitgebreide ervaring in het bijstaan van haar cliënten bij zowel de reguliere rechter als in arbitrageprocedures.