Ondernemingsrecht/M&A

Overweegt u uw onderneming te verkopen, een joint venture of fusie aan te gaan, of uw financieringstructuur te regelen? Zijn er kwesties met uw (mede-)aandeelhouders op te lossen? Het zijn slechts enkele voorbeelden van zaken waarbij u kunt rekenen op het team van AKD dat gespecialiseerd is in ondernemingsrecht.

Wij helpen u met deskundige en efficiënte begeleiding in alle voorkomende ondernemingsrecht- vraagstukken.

Specialisten
Ons ondernemingsrechtteam bestaat uit specialisten in de verschillende onderdelen van het vennootschaps- en ondernemingsrecht. Of het nu gaat om assistentie bij de aan- en verkoop van ondernemingen, management buy-outs, reorganisaties, het opzetten van joint ventures, het aantrekken van eigen en vreemd vermogen, het opbouwen van een distributienetwerk of andere projecten waarbij diepgaande expertise van deelgebieden van het ondernemingsrecht vereist is. U kunt rekenen op een uiterst deskundige en professionele ondersteuning.

Kennis van uw branche
Onze medewerkers werken niet alleen voor, maar vooral sámen met u. Wij onderscheiden ons door een uitstekend gevoel voor commerciële verhoudingen en verdiepen ons in uw branche. Hierdoor zijn wij in staat om op alle facetten van het ondernemingsrecht diepgaande expertise te leveren en topkwaliteit te garanderen. Zowel voor nationale concerns, als voor internationaal georiënteerde bedrijven.

Wij helpen u onder meer op gebieden als:


Erkenning door onafhankelijke bronnen
Het ondernemingsrechtteam van AKD geniet erkenning door onafhankelijke bronnen. Chambers & Partners Europe (editie 2010), een toonaangevende jaargids voor advocatenkantoren, zegt over de praktijkgroep Ondernemingsrecht: "You get partner involvement all the way, even on the smaller deals."Case Uitgelicht

De ‘AKD-mentaliteit’ in beeld

Loop een middag mee met M&A-advocaat Nathalie van Woerkom en ervaar de AKD-mentaliteit in de dagelijkse praktijk.
Meer informatie »
Overige cases »

CIMC en CIMC BURG

AKD trad op als adviseur voor CIMC bij de verkoop van de Europese tankgerelateerde bedrijven aan Enric (Hong Kong).
Meer informatie »
Overige cases »

Colliers International Nederland

Sinds begin november 2008 heeft het Canadese Colliers CMN een controlerend belang in de Nederlandse Colliers International-organisatie verworven.

Meer informatie »
Overige cases »

EventIS

AKD heeft de aandeel- houders van EventIS geadviseerd bij de verkoop op 31 augustus jl. aan Seachange International, genoteerd aan de Nasdaq.
Meer informatie »
Overige cases »

Grensoverschrijdende fusie

Het notariaat van AKD in Rotterdam heeft als één van de eerste kantoren in Nederland een grensoverschrijdende fusie begeleid.
Meer informatie »
Overige cases »