• Home
  • Diensten
  • Expertisegebieden:
  • Ondernemingsrecht, Insolventie & Procesrecht

Ondernemingsrecht, Insolventie & Procesrecht

Als ondernemer doet u er alles aan om uw bedrijf succesvol te laten zijn. Toch kan het gebeuren, door welke omstandigheid dan ook, dat uw bedrijf in liquiditeits- of solvabiliteitsproblemen komt. Of u kunt bijvoorbeeld te maken krijgen met een handelspartner die failliet gaat, of dreigt te gaan.

Op zo'n moment heeft u een adviseur nodig die de urgentie van uw belangen onderkent en u slagvaardig ondersteunt.

Een ervaren en betrouwbaar team
Het Insolventie en Herstructureringteam van AKD is in deze situatie een betrouwbare en ervaren partner. Wij treden op voor bedrijven en instellingen, crediteuren en voor maar ook tegen banken. Onze expertise vloeit deels voort uit de behandeling van faillissementen en surseances waarin onze advocaten door de rechtbank tot curator of bewindvoerder zijn benoemd.

Toonaangevende expertise
AKD beschikt over de grootste insolventie- en herstructureringspraktijk in Nederland, met een schat aan ervaring. De zes partners en zestien medewerkers van de praktijkgroep werken vanuit Amsterdam, Breda, Eindhoven en Rotterdam. Wij zijn een van de toonaangevende kennisexperts op het gebied van het insolventierecht. Daarvan getuigen tal van redacteurschappen, gepubliceerde artikelen en boeken over het insolventierecht.

De meeste leden van de praktijkgroep zijn lid van de nationale specialistenvereniging voor insolventierecht, Insolad en van de internationale specialistenvereniging INSOL. AKD is tevens lid van The Turnaround Finance Group Nederland.

Waarmee helpen we u?
Ons team staat u bij op de volgende terreinen:


Erkenning door onafhankelijke bronnen
Wij kunnen ons beroepen op jarenlange ervaring en sterke geloofsbrieven. Ons team geniet onder meer aanbeveling van toonaangevende, onafhankelijke juridische jaargidsen als de IFRL 1000, Chambers (uitgaven Global en Europe) en de European Legal 500.