• Home
  • Diensten
  • Expertisegebieden:
  • Intellectual Property & Technology

Intellectual Property & Technology

Een nieuwe uitvinding maakt u euforisch. En dat gevoel moet u koesteren. Maar het mag u niet betoveren. Dus zoekt u ook zekerheden. Ratio boven emotie. Een frisse blik met kennis van zaken. Van úw zaak. Van iemand die u altijd de waarheid vertelt, ook als het lastig wordt of gevoelig ligt. Die rol nemen we graag. Zodat uw inspiratie ook rendabel wordt.

De praktijkgroep Intellectual Property & Technology van AKD behoort in Nederland tot een van de grotere en meest gespecialiseerde teams op het gebied van intellectuele eigendom. Onze IE-advocaten genieten zowel nationaal als internationaal een uitstekende reputatie.

Internationale focus
De praktijkgroep IP&Technology is internationaal zeer actief. Zo hebben wij sterke banden met de International Trademark Association (INTA) en met Marques. Deze organisaties vertegenwoordigen de belangen van merkhouders wereldwijd. AKD is in die organisaties actief op het gebied van namaakbestrijding, parallelimport en de handhaving van merken.

Waardering
De European Legal 500 noemt de praktijkgroep een team van 'very professional and highly qualified lawyers' dat regelmatig betrokken is bij "high-profile and complex cases". In diverse merken- en auteursrechtzaken trad het team met succes op, voor partijen als Metro-Makro, Samsung en The Sting. AKD's IP&Technologyteam is bovendien actief betrokken bij de opleiding voor merken- en modellengemachtigden en die voor bedrijfsjuristen.

Kennis van uw branche
Om onze cliënten beter te kunnen helpen, hebben we onze deskundigheid op een aantal gebieden gebundeld in gespecialiseerde 'branchegroepen', die multidisciplinair opereren. Specialisten van IP&Technology participeren in de branchegroep Retail (met een belangrijke focus op 'Fashion') en Life Sciences & Agro Food. Op die manier heeft u altijd een specialist met kennis van - en ervaring in - uw branche tegenover u zitten.Case Uitgelicht

Inditex S.A.

De praktijkgroep IP&T heeft Inditex, rechtmatig eigenaar van de bekende merknaam Zara, bijgestaan in een aantal zaken en procedures met betrekking tot de verdediging van haar merknaam voor het Benelux-kantoor.
Meer informatie »
Overige cases »

Metro versus G-Star

De praktijkgroep IP&T vertegenwoordigde het grote Duitse handelshuis Metro-Makro in een zaak met betrekking tot parallelle verkoop in G-Star jeans.
Meer informatie »
Overige cases »

The Sting

De praktijkgroep IP&T vertegenwoordigt The Sting in procedures en is tevens adviseur in zaken met betrekking tot intellectueel eigendom.
Meer informatie »
Overige cases »

Kamer van Koophandel

De praktijkgroep IP&T heeft de Kamer van Koophandel bijgestaan in een grootschalige IE fraudezaak tegen Kantoor voor Klanten.
Meer informatie »
Overige cases »