Banking & Finance

Wilt u financieringen regelen, financiële structuren opzetten of financiële instrumenten uitgeven? Dan krijgt u te maken met de grote variëteit aan regels binnen het bankenrecht en financieel recht en de bijbehorende complexe juridische vraagstukken.

AKD Banking & Finance

Heeft u begeleiding nodig bij financieringsvraagstukken, het opzetten van financiële structuren of de uitgifte van financiële instrumenten? Dan krijgt u te maken met de grote variëteit aan regels binnen het (internationale) financiële recht en de bijbehorende complexe juridische vraagstukken.


Wat kan AKD voor u betekenen?

Ook uw bedrijf kan profiteren van onze jarenlange ervaring (zowel nationaal als internationaal) en juridische expertise. De voordelen op een rij:

  • Brede expertise op het gebied van financieringstransactievormen zoals gesyndiceerde leningen, leasetransacties, project- en asset finance, securitisaties, financiële herstructurering en cashpooling;
  • Uitgebreide ervaring op het gebied van het opzetten en begeleiden van werknemersparticipatieplannen en beleggingsfondsen en het begeleiden van vergunnings- en compliance trajecten en het opstellen van prospectusdocumentatie;
  • Gedetailleerde kennis van de financiële toezichtwetgeving en handhaving;
  • Advocaten en (kandidaat-)notarissen: samenwerking onder één dak;
  • Hoogstaande branchekennis: zorg, real estate, (alternatieve) energie en hospitality & leisure;
  • Onze aanpak kenmerkt zich door een uitstekend gevoel voor commerciële verhoudingen en laat zich het best omschrijven als concreet, ambitieus, oplossingsgericht en altijd gedreven om het optimale resultaat voor u te bereiken.


Cliënten

Tot onze cliënten behoren onder meer corporate clients, private equity-en venture capital-investeerders, hedge funds, banken en andere financiële instellingen.

Marktkennis
Ons team hecht veel waarde aan marktkennis. Naast een diepe kennis op het gebied van bankenrecht en financieel recht, heeft ons team een sterke marktgerichte focus. Zo hebben wij specifieke aandacht voor deelgebieden als Energie, Real Estate en Zorg. 

Erkenning door onafhankelijke bronnen
Onze expertise geniet erkenning door onafhankelijke bronnen. Zo vermeldt de European Legal 500, een onafhankelijke jaargids voor advocatenkantoren over het team in de rubriek Bankenrecht:

"The practice is engaged in leveraged financings. It is credited for its 'personal touch, great involvement and good availability', while practice head Barend Post is praised for 'solving problems in a practical way'. The firm is also involved in structuring investment funds and is described as 'very creative' in this respect."